Desprinsă din proiectul câștigător al concursului „Farmaciștii – gardieni ai eficienței antibioticelor”, organizat de către compania Antibiotice, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Colegiul Farmaciștilor Iași, ideea clipului realizat de către o echipă de farmaciști rezidenți este centrată pe importanța păstrării eficienței terapeutice a antibioticelor.

Farmaciștii implicați în realizarea acestui film vorbesc despre situații din viață în care poate apărea fenomenul de rezistență bacteriană, rezistență ce are drept consecință dificultatea de tratare a infecțiilor, în special la pacienții vulnerabili.

Mulțumim echipei: Alexandra Adomnoaie,  Melania Arhipescu, Anamaria Scutaru și Andreea Georgiana Ștefan pentru realizarea acestui video, pe care, iată, deja îl facem cunoscut publicului și mulțumim totodată tuturor farmaciștilor care au transmis mesaje valoroase și de impact privind păstrarea valorii acestor medicamente de neînlocuit în terapeutică.

Reamintim că la începutul lunii octombrie, concursul ”Farmaciștii – gardieni ai eficienței antibioticelor” a provocat farmaciștii rezidenți din cadrul UMF ”Grigore T.Popa” Iași să realizeze proiecte de campanii de conștientizare pentru publicul larg în privința utilizării raționale a antibioticelor. Concursul s-a desfășurat în cadrul programului „Antibioticele Mileniului III”, un program de comunicare profesională și responsabilitate socială al companiei Antibiotice.