În această perioadă circulă amestecat toate virusurile de sezon și evident că față de numărul celor care ajung la spital, numărul consultațiilor la cabinetul medicului de familie este considerabil mai mare. Sunt foarte multe viroze de sezon și cel putin din ce am observat eu, se consuma mult, mult mai multe antibiotice decat ar trebui.” este semnalul exprimat în cadrul celui de-al treilea episod al Podcastului Antibioticele Mileniului III, de către Dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, membru onorific al Societății Române de Microbiologie, precum și membru în Societatea Europeană de Boli Infecțioase Pediatrice (ESPID). Totodată, este preşedinte al Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov.

Moderatorul seriei de dialoguri digitale este Dr. Ștefan Busnatu, șef lucrări la UMF Carol Davila, medic cardiolog la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București și Consilier al Ministrului Sănătății pe probleme de digitalizare.

Urmăriți versiunea video integrală, aici: 

Episodul anterior al Podcastului Antibioticele Mileniului III poate fi accesat AICI!

***

Antibioticele Mileniului III este un Program de comunicare profesională și responsabilitate socială, inițiat și susținut de Compania Antibiotice. În cadrul acestuia sunt abordate teme legate de utilizarea judicioasă a antibioticelor.

Obiectivul programului este de informare pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere a rezistenței antimicrobiene și pentru a încuraja cele mai bune practici legate de utilizarea cu responsabilitate a antibioticelor, astfel încât acestea să-și păstreze eficacitatea și în viitor.

Programul are o pagină web, www.AntibioticeleMileniuluiTrei.ro, și un raport special cu cele mai importante noutăți și studii pe aceaste temă, transmis lunar abonaților la platformă.