Actualități Medicale

Importanța reducerii consumului de antibiotice: concluziile utimului raport inter-agenții

Cel de-al patrulea raport comun interagenții al ECDC, EFSA și EMA privind analiza integrată a consumului de agenți antimicrobieni și a apariției rezistenței la antimicrobiene a fost publicat zilele trecute. Principala sa concluzie este: țările care și-au scăzut consumul de antibiotice atât la animale, cât și la oameni, au înregistrat o reducere a bacteriilor rezistente la antibiotice.

Citeste mai mult

Haplea Ioan Ștefan, cercetător independent, absolvent al UMF Iuliu Hațieganu (Medicină generală): Rezistența la antibiotice, o evoluție predictibilă și o responsabilitate comună

„Rezistența la antibiotice, ca alte forme ale evoluției moleculare, ar putea urma un curs relativ predefinit, ca un râu de munte care curge, predictibil, doar pe văi înguste. Dacă ar fi să se reia de la început istoria administrării antibioticelor, probabil ar apărea aceleași mutații care se văd și astăzi (eventual în alt ritm)”, a declarat Haplea Ioan Ștefan, cercetător independent.

Citeste mai mult

Asist. Univ. Dr. Cristian-Mihail Niculae, Medic Specialist Boli Infecțioase: Ne confruntăm cu infecții bacteriene pentru care uneori nu mai avem nicio opțiune terapeutică

„Ne confruntăm cu infecții bacteriene pentru care uneori nu mai avem nicio opțiune terapeutică, iar împiedicarea diseminării acestor germeni între pacienți este o altă provocare majoră într-un sistem medical supraaglomerat”, menționează Dr. Cristian-Mihail Niculae, Medic Specialist Boli Infecțioase.

Citeste mai mult
se incarca