Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași , Colegiul Farmaciștilor Iași cu sustinerea Companiei Antibiotice, dă startul unui concurs de proiecte cu tema „Farmaciștii- gardieni ai eficienței antibioticelor” ce  face parte din Programul „Antibioticele Mileniului III”, program de comunicare profesională și responsabilitate socială.

Marți, 3 octombrie 2023, 200 de farmaciști rezidenți din centrul universitar Iași au dat curs invitației de a participa la o sesiune interactiva de comunicare pe tema rezistenței la antimicrobiene și la utilizarea ratională a acestora.

Fie că studiază Farmacie generală, Farmacie clinică, Analize medico-farmaceutice de laborator, Industrie farmaceutică și cosmetică sau că sunt în ani diferiți de studiu, farmaciștii rezidenți vor putea da frâu liber creativității si pe o solidă bază stiințifică, vor putea gândi proiecte pentru publicul larg care să ajute la conștientizarea importanței utilizării raționale a antibioticelor.

Rezidenții sunt asteptați să se înscrie în număr cât mai mare, recomandat în echipe de 3-4 membri, pe adresa de e-mail: concurs.antibioticelemileniului3@antibiotice.ro.

Înscrierea se poate face până pe data de 6 octombrie inclusiv, iar trimiterea proiectelor până pe 27 octombrie, ora 16.00 la aceeași adresă de e-mail. Regulamentul concursului se regăsește AICI.

Echipele care vor propune cele mai bune 3 campanii vor fi desemnate pe data de 3 noiembrie și vor fi premiate pe 10 noiembrie în cadrul unei întâlniri cu farmaciștii rezidenți, găzduită de UMF ” Grigore T.Popa”,  Colegiul Farmaciștilor Iași și  Compania Antibiotice.

Dă-ți frâu liber creativității și ajută-ne să combatem rezistența la antibiotice!