Interviu cu prof. univ. dr. Doina Azoicăi, coordonatorul disciplinei de Epidemiologie din cadrul UMF Iași, președinte al Societății Române de Epidemiologie și președinte al Comisiei de Epidemologie din cadrul Ministerului Sănătății realizat de platforma Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iași.

Doamnă profesor, a trecut aproape un an de la începutul pandemiei și în sfârșit avem parte de o veste bună: se apropie momentul când mult așteptatul vaccin va fi distribuit populației. UMF Iași a anunțat deja, printr-un comunicat transmis de domnul rector, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu că va susține Strategia Națională de Vaccinare împotriva Covid-19. Concret, ce pot face UMF Iași, dar și celelalte universități de medicină și farmacie din țară, pentru a ajuta instituțiile statului în acest demers?

Ultimele informații privind utilizarea populațională, într-un moment cât mai apropiat, a vaccinului împotriva acestei boli COVID -19, sunt extrem de încurajatoare și au readus optimismul dar și încrederea. Astfel se va face un pas important pentru încetinirea, limitarea și chiar întreruperea circulației virusului SARS-CoV-2. Vaccinul este un element esențial…….

Interviul integral este disponibil pe platforma news.umf.ro, AICI.