La începutul pandemiei de coronavirus, multe persoane cu Covid-19 care au fost internate în spital au primit antibiotice inutil, sugerează un nou studiu. Descoperirea provine de la unul dintre spitalele cele mai afectate din New York, epicentrul inițial al pandemiei din SUA. Cercetătorii au observat că peste 70% dintre pacienții cu Covid-19 internați în perioada martie–mai au primit antibiotic, în ciuda faptului că boala este cauzată de un virus și că foarte puțini dintre acești pacienți au avut de fapt o infecție bacteriană coexistentă.

După cum se știe, antibioticele sunt inutile în infecțiile virale, gripa și COVID-19. ,,O persoană cu o formă severă de COVID-19 are toate simptomele care marchează pneumonia bacteriană. La început nu am avut un mare control asupra bolii. Nici nu a fost clar dacă COVID-19, de la sine, a fost „suficient” pentru a provoca simptome atât de severe sau dacă acei pacienți au avut deseori infecții bacteriene coexistente”, a explicat dr. Priya Nori, cercetătorul principal al studiului, medic specialist în boli infecțioase la Montefiore Medical Center din New York, potrivit WebMD.com.

La Montefiore, echipa de cercetare a constatat că din cei peste 5.800 de pacienți COVID-19 internați din martie până în mai, 71% au primit cel puțin o doză de antibiotic. O analiză a pacienților internați până în 18 aprilie a reliefat că mai puțin de 4% aveau o „co-infecție” bacteriană sau fungică.

 

Materialul integral pe www.360medical.ro