Studenții de la facultățile de Medicină și Farmacie au participat cu entuziasm la campania „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!” în contextul Zilei Europene a Informării despre Antibiotice (18 noiembrie) și a Săptămânii Mondiale a Conștientizării Antimicrobiene (18-24 noiembrie).

 

În cadrul acestei campanii, pe data de 18 noiembrie, trecătorii de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași au fost întâmpinați cu sfaturi despre utilizarea corectă a antibioticelor și au transmis mesajele cheie prin flyerele și explicațiile oferite și anume:

 

  • Luați antibiotic numai atunci când este prescris de medic și urmați sfaturile acestuia cu privire la modul de administrare.
  • Nu întrerupeți tratamentul înainte de perioada recomandată,  chiar dacă vă simțiți mai bine.
  • Nu folosiți niciodată antibioticele rămase de la tratamentele anterioare.
  • Nu împărțiți niciodată antibioticele rămase cu alte persoane.
  • Antibioticele nu sunt eficiente în cazul infecțiile virale.
  • MENȚINEREA EFICIENȚEI ANTIBIOTICELOR ESTE RESPONSABILITATEA TUTUROR.

Totodată, studenții mediciniști și farmaciști ieșeni au organizat și un flash mob pentru a atrage atenția într-un mod inedit asupra importanței utilizării responsabile și corecte a antibioticelor, salvatoare de vieți.

Simultan, în cadrul aceleiași campanii, la București, studenții U.M.F „Carol Davila” au împărțit flyere și au discutat cu trecătorii dintr-un mare centru comercial  despre utilizarea corectă a antibioticelor pentru ca pe viitor să rămână eficiente.