Programul Antibioticele Mileniului III a fost distins cu premiul I în cadrul competiției Romanian CSR Awards, fiind recunoscute, astfel, eforturile de a combate rezistența la antimicrobiene și promovarea utilizării responsabile a antibioticelor. Romanian CSR Awards este cea mai importantă competiție în domeniul CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) și sustenabilitate din România. Ediția Romanian CSR Awards din acest an (a XII-a), a adus în prim-planul opiniei publice și a pus în valoare proiecte, produse și campanii de Sustenabilitate și CSR ale companiilor din România, implementate pe parcursul anului trecut.

Antibiotice SA derulează anual, în cadrul Programului Antibioticele Mileniului III, campanii naționale care sprijină inițiativele la nivel european și mondial pentru limitarea fenomenului de rezistență la antimicrobiene și păstrarea eficacității antibioticelor pentru generațiile viitoare. Campania din 2023 s-a desfășurat sub mesajul „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără griji”, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Colegiul Farmaciștilor din România – filiala Iași și asociații studențești din centrele universitare din țară.

Acest premiu este un apel la acțiune, pentru a păstra eficacitatea acestor medicamente pentru generațiile viitoare. Evenimentele și inițiativele din cadrul programului au vizat educarea atât a profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și a studenților și a publicului larg. Astfel, acțiunile din cadrul programului Antibioticele Mileniului III, au vizat sensibilizarea comunității cu privire la importanța utilizării responsabile a antibioticelor și la combaterea rezistenței antimicrobiene. Prin concursuri, sesiuni de instruire, acțiuni de informare și campanii media la nivel național, s-a transmis mesajul către sute de profesioniști în domeniul sănătății din Iași, București, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara, dar și către pacienți, studenți și publicul larg.

Antibioticele Mileniului III este un Program de comunicare profesională și responsabilitate socială, inițiat și susținut de Compania Antibiotice, având ca partener de implementare Oameni și Companii. Obiectivul programului este de informare, pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere a rezistenței antimicrobiene și pentru a încuraja cele mai bune practici legate de utilizarea cu responsabilitate a antibioticelor, astfel încât acestea să-și păstreze eficacitatea și în viitor.

Programul are o pagină web, www.AntibioticeleMileniuluiTrei.ro, administrată și dezvoltată de Oameni și Companii și un raport special cu cele mai importante noutăți și studii pe această temă, transmis bilunar abonaților la platformă. Pentru a vă abona la raportul special, accesați formularul, AICI!