Peste 170 de specialişti din ţară şi din Republica Moldova participă, începând de miercuri până vineri (5-7 iunie), la a şaptea ediţie a Conferinţei naţionale cu participare internaţională „Managementul Pacientului Critic în Patologia Infecţioasă” (MaPaCi 7) de la Târgu Mureş.
Conferinţa este organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş şi Academia de Ştiinţe Medicale, în parteneriat cu Asociaţia Medicilor Infecţionişti Mureş, Societatea Naţională Română de Boli Infecţioase, Societatea de Boli Infecţioase şi HIV/SIDA şi Colegiul Medicilor din judeţul Mureş.
„Caracterul consacrat de inter şi transdisciplinaritate privind problematica mereu actuală a pacientului critic cu infecţii, precum şi participarea în calitate de lectori a unor personalităţi medicale recunoscute constituie premise excelente pentru succesul evenimentului. Ne dorim ca tematica abordată şi personalităţile marcante care au confirmat participarea să constituie un element determinant în decizia dumneavoastră de a ne fi alături la un eveniment care este deja semnificativ în peisajul ştiinţific şi profesional din domeniul care ne pasionează”, au arătat organizatorii, într-un comunicat de presă.
Conferinţa „Managementul Pacientului Critic în Patologia Infecţioasă” – MaPaCi 7 cuprinde opt sesiuni, cum ar fi abordarea pacientului infecţios critic: diagnostic şi management, infecţii oportuniste la imunodeprimaţi HIV, infecţii severe ale sistemului nervos central, progres şi etică, infecţii emergente, rezistenţa la antimicrobiene în terapie intensive sau infecţii oportuniste la pacienţii imunodeprimati non-HIV.
Cei peste 170 de specialişti reprezintă centre universitare medicale din Târgu Mureş, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov şi Republica Moldova. AGERPRES