Universitatea din Liverpool și Parteneriatul Global pentru Cercetarea și Dezvoltarea Antibioticelor (GARDP) au semnat un acord de colaborare în beneficiul sănătății publice, care cuprinde noi proiecte de abordare a rezistenței la antimicrobiene (RAM). 

Din 2018, GARDP și Universitatea din Liverpool lucrează împreună pentru a promova noi opțiuni de tratament pentru nou-născuții cu sepsis. Cercetările lor – publicate în reviste de top, cum ar fi Archives of Disease in Childhood și Journal of Antimicrobial Chemotherapy – au pus bazele viitorului studiu clinic global al GARDP asupra sepsisului neonatal. Studiul va clasifica siguranța și eficacitatea noilor combinații de trei antibiotice existente împotriva regimurilor utilizate în mod obișnuit pentru a trata copiii cu sepsis. Sunt necesare noi opțiuni de tratament pentru a răspunde rezistenței în creștere la medicamentele din regimul actual recomandat de OMS, în special în multe țări cu venituri mici și medii.

„Universitatea din Liverpool este un lider în cercetarea bolilor infecțioase și un partener cheie în activitatea GARDP privind antibioticele pentru copii. Acest acord deschide calea pentru o colaborare mai reușită în anii următori. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună la soluții pentru toate populațiile vulnerabile la infecțiile rezistente la medicamente”, a declarat Seamus O’Brien, Director de cercetare și dezvoltare la GARDP.

Profesorul William Hope, de la Universitatea din Liverpool a declarat: „Universitatea din Liverpool a avut o colaborare foarte productivă și eficientă cu GARDP pentru a avansa o viziune colectivă de minimizare a impactului rezistenței antimicrobiene asupra sănătății umane. Abordarea eficientă a provocărilor globale cum ar fi RAM poate fi realizată numai prin parteneriate solide și prin soluționarea interdisciplinară a problemelor. Anticipăm noi succese și așteptăm cu nerăbdare aceasta foarte mult.”

Pe lângă cercetările lor comune, GARDP și Universitatea din Liverpool și-au unit forțele pentru a-și împărtăși expertiza cu comunitatea mai largă de cercetători care lucrează în domeniul RAM. Academicienii de la Universitatea din Liverpool și-au prezentat lucrările în cadrul unor seminarii web găzduite pe o platforma online a GARDP, precum și la Conferința virtuală – Chimioterapie antimicrobiană, găzduită de GARDP.

Parteneriatul Global pentru Cercetarea și Dezvoltarea Antibioticelor (GARDP) este o organizație elvețiană non-profit, care dezvoltă noi tratamente pentru infecțiile rezistente la medicamente; aceste infecții fiind cea mai mare amenințare pentru sănătate.

Sursă: news.liverpool.ac.uk