Ministerul Sănătății propune schimbarea structurii Comitetului Național pentru Limitarea Rezistenţei la Antimicrobiene (CNLRA), eliminând reprezentanții mai multor ministere din conducere ca urmare a lipsei de implicare în activitatea organismului.

“Prin prezentul act normativ se propune modificarea componenței Comitetului Național pentru Limitarea Rezistenţei la Antimicrobiene (…). Având în vedere că unele ministere nu au implicații majore în activitatea CNLRA, este necesară excluderea lor din CNLRA”, apare scris în document.

Potrivit proiectului, consiliul de conducere al CNLRA va fi format din câte 2 reprezentanţi (1 reprezentant titular și 1 membru supleant) ai următoarelor autorităţi: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” și Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Din consiliu sunt eliminați reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Agriculturii, Ministerului Muncii și Ministerului Educației. De asemenea, proiectul prevede că grupul de experţi reprezintă organul tehnic al CNLRA şi este format din 15 membri, desemnaţi de autorităţile publice pentru o perioadă de 3 ani.

 

Documentul poate fi accesat AICI