– Bună ziua! Sunt student/a la Facultatea de Farmacie și vă ofer din partea companiei Antibiotice câteva recomandări despre utilizarea corectă a antibioticelor, astfel încât acestea să-și păstreze eficiența și pentru generațiile viitoare.”

Astfel și-au început ziua de 18 noiembrie, Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice, 60 studenți farmaciști, relaționând cu trecătorii din centre comerciale din Iași, București, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara.

Studenții voluntari,  ambasadorii Antibioticele Mileniului III de  Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice #EAAD 2023 de la Universitățile de Medicină și Farmacie din 5 mari centre universitare au distribuit pe parcursul întregii zile peste 10.000 de flyere cu recomandări în cadrul campaniei ”Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”.

Dragi studenți voluntari, sunteți minunați! Frumoși și plini de energie, ați fost o parte importantă într-o campanie de conștientizare privind fenomenul rezistenței la antibiotice. Ați dedicat timp și răbdare și ați dăruit zâmbete, făcând posibil ca informații valoroase privind păstrarea eficacității antibioticelor să ajungă în atâtea locuri din țară.

Mulțumim pentru implicare și seriozitate studenților voluntari, iar FASFR – Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România, SSFI – Societatea Studentilor Farmacisti Iasi, SSFB – Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti, Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cluj-Napoca, Asociația Studenților Farmaciști din Oradea – ASFOLiga Studenților Farmacişti din Timişoara – LSFT  

Mulțumiri pentru sprijinul acordat în campanie si ne dorim sa devina o tradiție pe care viitorii profesioniști din domeniul sănătății sa o ducă mai departe.

Echipa Antibioticele Mileniului III