În Săptămâna Mondială a Conștientizării despre Antibiotice, vorbim despre cum să tratăm antibioticele cu grijă, pentru un viitor fără grijă!

Dr. Valeria Herdea, Medic Primar Medicină de Familie – profil pediatrie a explicat pe 22 noiembrie, la „Minutul de sănătate„, difuzat de Europa FM, despre efectele utilizării incorecte a antibioticelor: „Utilizarea judicioasă a antibioticelor ne ferește de a dezvolta rezistența microbiană dată de antibiotice. Care sunt consecințele abuzului? În primul rând, se pierde eficiența acestor antibiotice, se dezvoltă rezistența bacteriilor la antibiotice și apar dificultăți în tratarea infecțiilor. Pe de altă parte, crește numărul de recidive ale infecțiilor și, nu în ultimul rând, apar reacții adverse nedorite. Păstrarea sănătății reprezintă o responsabilitate a tuturor, este o responsabilitate care privește în primul rând prezentul, apoi viitorul nostru.”

Emisiunea „Minutul de sănătate” de la Europa FM este susținută în perioada 18-24 noiembrie de Compania Antibiotice, în cadrul campaniei „Tratează antibioticele cu grijă, pentru un viitor fără grijă”!