Societatea Națională de Medicina Familiei în parteneriat cu UMF ”Carol Davila” București organizează cursul online: ”Sindroame infecțioase în practica medicală”. Cursul este susținut de Compania Antibiotice Iași.

Sindroame infecțioase în practica medicală este un curs gratuit, care oferă informații despre principalele bacterii implicate în patologia umană și alternativele terapeutice pentru infecțiile cauzate de acestea. Cursul punctează tratamentul infecțiilor cele mai des întalnite în cabinetul medicului și va explica modul corect de administrare a antibioticelor.

În cadrul cursului vor participa:

  • Prof. Univ. Dr. Gabriel Popescu
  • Dr. Sandra Alexiu
  • Dr. Daciana Toma

Înscrierea la curs este GRATUITĂ și se poate realiza prin accesarea următorului link: emc.formaremedicala.ro

Alegerea tratamentului antibiotic este un proces de decizie medicală cu implicații majore asupra eficienței clinice și respectiv a riscului de efecte nedorite, în practica ambulatorie uneori chiar mai mult decât în cea de spital. De aceea în această lecție sunt descriși principalii factori care trebuie avuți în vedere în stabilirea tratamentului antibiotic – diagnostic cât mai corect, respectarea recomandărilor terapeutice existente, riscul mai redus de efecte adverse, particularități ale pacientului – dintre acestea din urmă cele cu impact mai evident fiind alergiile pacientului, sarcina și alăptarea, insuficiența renală.

Discuția anterioară privind principiile alegerii tratamentului antibiotic se particularizează în această secțiune a cursului în care sunt descrise alternativele terapeutice și considerentele care trebuie avute în vedere pentru cele mai frecvente infecții care aduc pacientul la medicul de familie. Având în vedere etiologiile dominante ale acestor sindroame sunt definite situații care nu necesită administrarea de antibiotice, precum și alternativele de primă intenție pentru situațiile care impun tratament antibiotic.

Cursul „Sindroame infecțioase: infecții urinare și bacteriurii, infecții respiratorii și ORL, infecții digestive” este un curs care oferă 12 puncte EMC gratuite, de tip interactiv și se adresează medicilor de toate specialitățile care doresc să învețe sau să aprofundeze arii de terapie precum „Boli Infecțioase”, „Gastroenterologie„, „Pneumologie„, „Urologie„. Cursanților care au absolvit examenul final li se vor acorda diplome de participare cu punctele EMC aferente, iar suportul de curs va putea fi accesat tot timpul și după finalizarea cursului pe platforma FormareMedicala.