Conferința Națională de Boli Infecțioase se va desfășura în perioada 11 – 13 aprilie 2024, la Craiova. Evenimentul este organizat sub edgida Societații Române de Boli Infecțioase.

„Pandemia de COVID-19 a readus bolile infecțioase în prim-planul preocupărilor de sănătate la nivel global. Managementul pacienților cu boli infecțioase implică demersuri marcate de provocări permanente. Ne raportăm la un flux de informații în continuă creștere, asistăm la apariția unor boli emergente și re-emergente care impun dezvoltarea unor metode rapide de diagnostic și terapii inovatoare”, apare scris într-un comunicat.

Rezistența la antimicrobiane este o pandemie tăcută, care nu produce valurile și vârfurile la care am asistat recent în timpul pandemiei de COVID-19, dar determină cca 10 milioane de decese anual.

Abordarea hepatitelor virale și a infecției cu HIV cunoaște noi valențe și perspective terapeutice.

„Despre toate aceste subiecte, precum și despre importanța echipei multidisciplinare în îngrijirea pacientului cu boală infecțioasă, vă invităm să discutăm împreună, să aducem  fiecare dintre noi date din experiența proprie, să schimbă impresii și să demarăm proiecte științifice comune”, menționează președintele conferinței, Conf.univ.dr. Florentina Dumitrescu.

 

Mai multe detalii AICI