Răceală din nou! Ce facem cu copilul care merge în colectivitate? Este doar una din întrebările pe care le avem ca și părinți și la care Conf. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a explicat pe 23 noiembrie, la Minutul de sănătate”, difuzat de Europa FM, despre principii de prescriere corectă a antitibioticelor în practica pediatrică.

„De multe ori ne gândim la tratamente naturiste sau la tratamente cu antibiotice sau la cortizon. Răspunsul scurt este că ar trebui să decidă medicul nostru, medicul de familie, medicul specialist al copilului. De ce? Pentru că un antibiotic folosit când nu este cazul, lasă în urma sa numai microbi rezistenți, iar următoarea infecție va fi mai greu de tratat. Iar bolile realmente bacteriene, tratate cu siropuri de plante, nu se vindecă niciodată.”

În Săptămâna Mondială a conștientizării despre antimicrobiene vorbim despre utilizarea antibioticelor, astfel încât acestea să rămână eficiente și în viitor.

Emisiunea „Minutul de sănătate” de la Europa FM este susținută în perioada 18-24 noiembrie de Compania Antibiotice, în cadrul campaniei „Tratează antibioticele cu grijă, pentru un viitor fără grijă”!