Creativitatea și entuziasmul farmaciștilor rezidenți înscriși în concursul „Farmaciștii –  gardieni ai eficienței antibioticelor” au fost premiate marți, 14 noiembrie 2023.

Concursul a fost organizat de către compania Antibiotice, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Colegiul Farmaciștilor Iași. Lansată la începutul lunii octombrie, competiția a provocat farmaciștii rezidenți să realizeze, pe echipe, proiecte care să conțină propuneri de campanii de conștientizare pentru publicul larg în privința utilizării raționale a antibioticelor, în scopul păstrării valorii acestor medicamente de neînlocuit în terapeutică.

Participanții, rezidenți de Farmacie generală, Farmacie clinică și Analize medico-farmaceutice de laborator , au venit cu idei foarte creative și totodată practice, posibil de implementat, cu privire la cum, acționând împreună – companii din industria farmaceutică și profesioniști în domeniul sănătății, putem contribui la limitarea fenomenului de rezistență la antimicrobiene.

De la workshop-uri pentru profesioniștii din domeniul sănătății la cursuri de puericultură, până la campanii TV sau social media, în care sunt implicați inclusiv influenceri, ori campanii stradale de comunicare către publicul larg, toate ideile au fost apreciate de către organizatori, iar festivitatea de premiere a reprezentat o oportunitate de a recunoaște și aprecia contribuția semnificativă a tuturor echipelor. Toate echipele au fost premiate, reflectând recunoașterea meritată a efortului lor susținut.

Concursul s-a desfășurat în cadrul programului „Antibioticele Mileniului III”, un program de comunicare profesională și responsabilitate social al companiei Antibiotice, ce are ca obiectiv informarea pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere a rezistentei antimicrobiene și pentru a încuraja cele mai bune practici legate de utilizarea cu responsabilitate a antibioticelor, astfel încât acestea să-și păstreze eficacitatea pentru generațiile viitoare.