Cercetătorii de la Institute of Glycomics, de la Universitatea Griffith, au primit peste 1.100.000 de milioane de dolari subvenționați de la Consiliul Național pentru Sănătate și Cercetare Medicală pentru a dezvolta antibiotice noi pentru tratamentul infecțiilor gonoreice rezistente la medicamente.

Această finanțare permite echipei să aprofundeze potențiala aplicare a noilor medicamente de „zinc-liant” în curs de dezvoltare care vizează o serie de infecții bacteriene rezistente la medicamente.

Boala cu transmitere sexuală, gonoreea, este cauzată de bacteria neisseria gonorrhoeae (Ng). Majoritatea infecțiilor gonococice sunt asimptomatice și pot duce la boli pelvine, infertilitate și risc crescut de co-transmitere HIV.

Datorită apariției recente a superbacilor multirezistente la medicamente, Ng este acum clasificată ca o amenințare pentru sănătatea publică.

Echipa de cercetare se va baza pe descoperirea lor cheie, că Ng este sensibilă la compușii care leagă / transportă zincul.

„Aplicând experiența noastră vastă în domeniile descoperirii medicamentelor și cercetării bacteriei neisseria gonorrhoeae, ne propunem să dezvoltăm o nouă clasă de antibiotice pentru a trata gonoreea și alte infecții bacteriene.”

Profesorul Mark von Itzstein AO, director la Institute of Glycomics și liderul echipei de cercetare

De la ultima clasă originală de antibiotice care a fost descoperită la sfârșitul anilor 1980, nu au mai fost introduse noi clase de medicamente antibacteriene în uz medical.

Profesorul Michael Jennings, director adjunct la Institute of Glycomics și investigator șef al grantului, a spus că Organizația Mondială a Sănătății a estimat că există 106 milioane de cazuri de gonoree în întreaga lume anual.

„De când această boală a fost tratată pentru prima dată cu penicilină în anii 1940, această bacterie a devenit rezistentă de-a lungul deceniilor la fiecare clasă succesivă de antibiotice care a fost dezvoltată. Acum sunt necesare noi antibiotice pentru a trata infecțiile cu tulpini rezistente la mai multe medicamente care au apărut și devin din ce în ce mai răspândite”, a adăugat profesorul Michael Jennings.

„Pe baza expertizei de lider mondial în cercetarea gonoreei a institutului nostru, această subvenție ne va permite să aplicăm abordarea noastră cu medicamentele cu „zinc-liant” la infecțiile gonoreice rezistente la antibiotice”, a spus Mark von Itzstein AO.

 

Sursă material https://news.griffith.edu.au