Avertismentul unui medic: Dacă nu schimbăm ceva în modul de administrare a antibioticelor, vom ajunge să murim ca în era de dinainte de antibiotice, de boli bacteriene obișnuite, ca apendicita și pneumonia

Aproape trei sferturi dintre părinții care merg la spital cu copii cu stări febrile se așteaptă să primească o rețetă bazată pe antibiotic. „Acest lucru este greșit”, atrage atenția medicul pediatru Mihai Craiu, cel care a realizat, alături de rezidenții săi, sondajul a cărei concluzie o vede drept una îngrijorătoare.

„Mi se pare îngrijorătoare percepția generală a oamenilor. Am făcut acum câțiva ani, împreună cu rezidenții mei, un chestionar anonim pentru părinții care veneau cu copii cu stări febrile – aproape trei sferturi se așteaptă să primească o retetă pentru antibiotice. Ceea ce e gresit, pentru că, din punct de vedere statistic, din 100 de boli acute respiratorii ale copilului mic, 80 sunt boli virale, deci antibioticele nu numai că sunt inutile, sunt chiar dăunătoare”, a subliniat medicul Mihai Craiu, invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

 

Citiți articolul integral pe Republica.ro